جلسه همانديشي درخصوص ساماندهي سگهاي بلاصاحب در سطح شهر با حضور مهندس بهادر عبدالغني، شهردار شهرکرد و جمعي از مديران شهري و اعضاي سازمانهاي مردمنهاد برگزار شد.
مهندس بهادر عبدالغني در اين جلسه با اشاره به اينکه يکي از معضلات شهري سرگرداني حيوانات خصوصاً سگهاي بلاصاحب است، اظهارداشت: ايجاد مکان مناسب و استاندارد براي جمعآوري و نگهداري سگهاي بدون صاحب از اولويتهايي است که در دستور کار حوزه خدمات شهري شهرداري قرار دارد.
وي افزود: پناهگاه نگهداري از سگهاي بلاصاحب با هدف کنترل بيماريهاي انسان و حيوان و ايجاد امنيت رواني و فراهمسازي محيطي امن در سطح شهر براي گردشگران و شهروندان راهاندازي ميشود.
شهردار شهرکرد با بيان اينکه عمليات جمعآوري سگهاي ولگرد در شهرکرد بايد به بخش خصوصي واگذار شود، خاطرنشان کرد: در بودجه سال آينده ۲۰۰ ميليون تومان اعتبار توسط شهرداري شهرکرد براي اين طرح مصوب شده که تلاش داريم اين اعتبار را تا ۳۰۰ ميليون تومان ارتقاء دهيم.
عبدالغني ادامه داد: طرح کنترل و ساماندهي سگهاي بلاصاحب به عنوان يک مطالبهي مردمي داراي اهميت است و سازمان مربوطه با همکاري حاميان حيوانات در حال پيگيري موضوع و رفع مشکلات در اين زمينه است.
وي گفت: سگهاي بلاصاحب نبايد براي هميشه در پناهگاه نگهداري شوند بلکه بايد پس از عقيمسازي، درمان و پلاکگذاري دوباره رهاسازي انجام شود تا بدون اينکه اين حيوانات تهديدي براي شهروندان باشند به حيات خود ادامه دهند.
در ادامه محمدرضا محمديان، سرپرست معاونت خدمات شهري شهرداري شهرکرد با بيان اينکه کنترل جمعيت حيوانات ناقل بيماري بهويژه سگهاي بلاصاحب مستلزم مشارکت و همفکري تشکلهاي مردمنهاد است، تصريح کرد: حل معضل جمعآوري و ساماندهي اين حيوانات نياز به مشارکت جمعي دارد که بتوان هرچه زودتر سگهاي بلاصاحب را جمعآوري و از زاد و ولد آنها در اطراف شهر جلوگيري کرد.
وي ادامه داد: افزايش سگهاي بلاصاحب و ولگرد در سطح شهرها و در کنار آن بروز بيماريهاي پوستي و قارچي در اين سگها به دليل تغذيه نامناسب اين حيوانات از زبالههاي شهري و همچنين هاري به عنوان خطرآفرينترين بيماري اين حيوان براي انسان محسوب ميشود.
محمديان گفت: پناهگاه نگهداري از سگهاي بدون صاحب بايد در چند بخش مجزا شامل نگهباني، اتاق معاينه و عمل، بخش قرنطيه، محل شستوشو و به امکانات رفاهي مورد نياز تجهيز شده باشد.
داوود مومني، رئيس سازمان مديريت پسماند شهرداري شهرکرد در ادامه جلسه بيان کرد: اصوليترين برنامه براي حل اين مشکل، راهاندازي کمپهايي براي مايهکوبي و درمان سگهاي بيمار است و عقيم کردن نيز راهکاري براي کنترل جمعيت اين حيوان به شمار ميرود که بايد با نظارت دامپزشکي صورت گيرد تا نژادهاي مختلف اين حيوان از بين نرود.
وي افزود: با برنامهريزي صورت گرفته پس از درمان سگهاي بدون صاحب، علاقهمندان به سرپرستي از اين سگها بايد شرايط نگهداري از جمله در اختيار داشتن محيط مناسب براي اين کار، امکان انجام واکسيناسيون و مراقبتهاي دورهاي و غذادهي مناسب را داشته باشند تا سگها به آنها واگذار شود.
مومني با بيان اينکه پناهگاه ويژه نگهداري از سگهاي بلاصاحب بايد داراي سالن نگهداري، اتاق ويژه عقيمسازي و نگهباني باشد، ادامه داد: تلاش داريم تا جمعآوري و انتقال سگهاي بلاصاحب تحت نظر دامپزشک و با عقيمسازي و نصب پلاک، جداسازي سگهاي نر و ماده، تزريق واکسن هاري، تهيه شناسنامه بهداشتي و واکسيناسيون با معرفي نوع نژاد، کاربري سگ و... در اين کمپ انجام شود.
در ادامه اکبر ايازي مدير ارتباطات شهرداري شهرکرد گفت: در راستاي ساماندهي سگهاي بدون صاحب بايد چهار اقدام شامل امداد و نجات، غذارساني، عقيمسازي و رهاسازي انجام شود.
وي تصريح کرد: علاوه بر فرهنگسازي، اين آگاهي بايد به شهروندان داده شود که سگهاي پلاکگذاري شده فاقد هرگونه بيماري و خطر هستند و نبايد مورد بيمهري شهروندان قرار گيرند.
ايازي اظهار داشت: مشکل سگها تنها با جمعآوري آنها حل نميشود بلکه راهکار اصلي، مشارکت بخش خصوصي و خصوصاً تشکلهاي مردمنهاد و شهروندان در اين زمينه است که رسانهها نيز بايد براي نهادينه کردن اين فرهنگ در بين مردم، سازمان متولي ساماندهي سگهاي بلاصاحب را ياري کنند.
در ادامه اين نشست کارشناسان و متخصصان به بررسي چالشها و راهکارهاي موجود در حوزه ساماندهي سگهاي بلاصاحب پرداختند. مشکلاتي همچون رهاسازي سگها توسط عوامل مختلف، استاندارد نبودن پناهگاه موجود در حاشيه شهر، نحوه برخورد با سگهايي که ناقل يا عامل بيماريهاي خطرناک هستند، عدم همکاري شهروندان در خصوص جمعآوري و نوع رفتار با حيوانات ازجمله موضوعاتي بود که مورد نقد و بررسي کارشناسان قرار گرفت.
کد خبر: 72883
نمایش: 1229